Casual dating: Wat is het en op welke datingsites kan het? (2023)

Spanning en plezier beleven tijdens het daten zonder verantwoording en zonder verplichtingen te hebben. Het is iets wat veel mensen willen en het klinkt misschien voor jou uitdagend. De term casual dating hoor je steeds meer in Nederland. Maar wat is het precies en welke datingsites zijn voor casual dating bedoeld? In dit artikel lees je wat casual dating is, welke datingsites voor casual dating bedoeld zijn en wat de voordelen en veelgemaakte fouten bij casual dating zijn. We vertellen je op het einde ook wat de verschillen met andere soorten relaties zijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

 • 1 Wat is casual dating?
 • 2 Welke datingsites zijn voor casual dating?
 • 3 Voordelen van casual dating
 • 4 Meest gemaakte fouten met casual dating
 • 5 Verschil tussen casual dating en open relatie
 • 6 Verschil met friends with benefits
 • 7 Is casual dating iets voor mij?

Wat is casual dating?

Wellicht zijn er een paar lezers die geen idee hebben wat casual daten is. Daarom lees je hier eerst wat casual dating is.

Casual dating is daten zonder dat er een volledige relatie ontstaat. Casual daten is meer gericht op spanning en avontuur. Als we het over casual daten hebben, is alles minder serieus dan bij een relatie. Personen die een casual relatie hebben hoeven zich niet aan regels te houden. Bij een casual relatie leef je een eigen leven en hoef je je geen zorgen te maken over de ander. Je hoeft niet elke dag of elke week contact te hebben en je kunt helemaal zelf bepalen wanneer jullie contact hebben en elkaar zien.

Casual dating is de ideale weg wanneer je niet gebonden wil zijn aan een persoon, maar wel regelmatig wil afspreken met dezelfde persoon.

Casual dating is anders dan seksdating. Bij seksdating gaat het puur om de seks en het fysieke aspect. Met seksdating spreek je af, je doet de daad en je gaat weer weg. Dat is anders dan bij casual daten, bij casual daten ga je gewoon op date, maar de bedoeling is anders. Je hebt niet veel verwachtingen voor de toekomst omdat er geen regels zijn, je ziet elkaar en je ziet wel waar het op uitdraait.

Lees ook:Wat is cougar dating?

Welke datingsites zijn voor casual dating?

Wil je casual daten? Op de onderstaande datingsites maak je de meeste kans om een casual date te vinden. De onderstaande datingsites zijn speciaal voor personen bedoeld die op zoek zijn naar een casual date.

(Video) Which Dating App is the Best in 2023? | Full Breakdown + Tips

Novamora – beste datingsite voor casual dating

Op zoek naar een casual date? Dan maak je op Novamora de meeste kans! Novamora is de beste datingsite voor casual dating. Dankzij een uitgebreide zoekfilter vind je snel leden die bij je passen en waarmee je een casual date kunt hebben. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Novamora is een populaire datingsite in Nederland. Dagelijks melden duizenden nieuwe leden zich aan. Novamora adverteert veel op radio, tv en reclameborden waardoor de datingsite erg populair is geworden.

Je kunt daten met een gerust hart. Novamora is een erg veilig datingsite. Je kunt je inschrijven met een zelfgekozen profielnaam en je e-mailadres blijft geheim voor andere leden.

Gratis aanmelden op Novamora!

Ondeugend daten – gemakkelijk casual dates vinden

Ondeugend Daten maakt het veel gemakkelijker om casual contacten te leggen met andere mensen. Wanneer je op zoek bent naar een casual date heb je veel kans om die op Ondeugend Daten te vinden. Op Ondeugend Daten vind je binnen de kortste keren een casual relatie.

Ondeugend Daten is veilig, anoniem en discreet. Je kunt anoniem gebruik maken van de datingsite zolang je wil. Je e-mailadres blijft altijd geheim voor andere leden en net zoals Novamora en C-date maakt Ondeugend Daten geen gebruik van fictieve profielen of chatoperators. Alle profielen op de datingsite zijn echt. Fair play is het motto van Ondeugend Daten.

(Video) Zoosk Dating Site 🚀 400% More Dates With These 19 Zoosk Tips 🚀

Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

C-date – de grootste datingsite in casual dating

C-date is de grootste datingsite voor casual dating. Dagelijks melden meer dan 25 000 nieuwe leden zich aan op C-date en de datingsite telt wereldwijd meer dan 36 miljoen leden.

Op C-date vind je snel leden waarmee je een casual relatie kunt beginnen. Daarnaast heb je veel kans om daadwerkelijk een casual date te vinden, want 72% van de leden vindt wat hij of zij zoekt.

C-date is een erg veilige datingsite waarop je anoniem kunt communiceren. Zo kun je gebruik maken van bijnamen en kun je op een veilige manier foto’s uitwisselen. Daarnaast maakt C-date gebruik van een beveiligde verbinding waardoor je kunt daten met een gerust hart.

Gratis aanmelden op C-date!

Victoria Milan – gemakkelijk een casual date vinden

Wanneer je op zoek bent naar een casual date is de datingsite Victoria Milan een aanrader. Victoria Milan is de nummer 1 Nederlandse datingsite die bedoeld is om buitenechtelijke affaires of spannende dates te vinden.

(Video) Is TikTok Secretly A DATING APP? | Mashable Explains

Op Victoria Milan vind je op een veilige en anonieme manier een casual date. De datingsite spant zich in op het gebied van veiligheid en anonimiteit. Zo maakt Victoria Milan gebruik van een beveiligde verbinding en heeft het speciale tools ontwikkeld om anoniem te blijven.

Victoria Milan telt meer dan 300 000 leden in Nederland die op zoek zijn naar spannende avonturen en casual dates. Meld je volledig gratis aan op Victoria Milan!

Gratis aanmelden op Victoria Milan!

Mysecretdate – voor alles wat spannend en ondeugend is

De datingsite Mysecretdate staat voor alles wat spannend en ondeugend is. Je zult op Mysecretdate dus ongetwijfeld een casual date vinden. Of je nu single bent of een relatie hebt, Mysecretdate zegt dat jouw droom werkelijkheid wordt.

Het duurt niet lang voordat je op Mysecretdate een casual date hebt gevonden. Eerst maak je een profiel aan en dat kan volledig anoniem. Je profiel wordt niet weergegeven in zoekmachines. Vervolgens ga je op zoek naar leden die bij je passen en stuur je een berichtje om een spannende date af te spreken. Zo vind je gemakkelijk een casual date of een spannend avontuurtje.

Gratis aanmelden op Mysecretdate!

Voordelen van casual dating

Wanneer je niet op zoek bent naar een relatie, maar wel regelmatig wilt afspreken met dezelfde persoon, is casual daten de perfecte uitkomst. Het grootste voordeel van casual dating is dat er geen regels zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de persoon waarmee je een casual relatie hebt en je kunt zelf bepalen wanneer jullie afspreken. Bovendien hoef je niet elke dag contact te hebben met je casual date en ook geen verantwoording af te leggen.

(Video) Na hoe lang daten een relatie

Een ander voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst. Tijdens casual daten zie je wel wat het wordt en waar het op uitdraait.

Meest gemaakte fouten met casual dating

Casual dating wordt steeds populairder in Nederland. Dat is te merken aan het aantal nieuwe leden op datingsites voor casual dating. Maar hoe populairder casual dating wordt, hoe meer fouten er worden gemaakt. We hebben uitgezocht wat de meest gemaakte fouten zijn bij casual dating om jou te beschermen tegen die fouten.

Een veel gemaakte fout met casual dating is dat je gevoelens krijgt voor de andere persoon. Vooral vrouwen hebben snel de neiging om een emotionele band te vormen en gevoelens voor iemand te krijgen. Wanneer je gevoelens voor iemand krijgt, ligt al snel een serieuze relatie op de loer in plaats van een casual relatie. Het kan ook voorkomen dat jij gevoelens voor iemand hebt, maar die persoon geen gevoelens voor jou heeft. Dat is natuurlijk erg pijnlijk en om die fout te overkomen is het beter om geen gevoelens voor iemand te krijgen.

Een andere veel gemaakte fout met casual dating is dat je met een seksueel getinte openingszin een gesprek start op een casual datingwebsite. Dat moet je dus absoluut niet doen. Casual dating lijkt op seksdating, maar dat is het zeker niet.

De laatste veel gemaakte fout is dat je direct wil afspreken. Dat is ook niet de bedoeling met casual dating. Een blinddate kan natuurlijk leuk zijn, maar dat is niet de bedoeling van casual dating. Het is beter om eerst een tijdje online contact te hebben voordat je een casual date hebt.

Verschil tussen casual dating en open relatie

Casual dating en open relatie lijken erg op elkaar en veel mensen weten niet wat het verschil is tussen die twee soorten relaties. Casual daten is niet hetzelfde als een open relatie. Bij een open relatie is er sprake van een verbondenheid tussen personen en is er sprake van een liefdesrelatie. Daarnaast heb je in een open relatie regels waaraan je je moet houden en spreek je elkaar regelmatig. Van dat alles is geen sprake bij casual dating. Met casual daten is er geen sprake van verbondenheid en heb je geen regels waaraan je je moet houden.

Verschil met friends with benefits

Friends with benefits en een casual date worden soms door elkaar gehaald, maar tussen die soorten relaties zijn ook grote verschillen. Friends with benefits is voor de langere termijn en mensen kunnen bijvoorbeeld al een paar jaar vrienden zijn voordat er een seksuele relatie ontstaat als vrienden. Bovendien eindigt friends with benefits vaak als de ene een relatie krijgt of als er een relatie ontstaat tussen de personen.

Daarnaast is casual dating bedoeld voor één of hooguit een aantal spannende dates, dat is niet zo bij friends with benefits.

(Video) 7 Most Popular Dating Apps For Finding Love | Best Dating Apps for 2022

Is casual dating iets voor mij?

Voordat je begint met casual dating is het slim om goed na te denken of het wel iets voor jou is. Een casual date is leuk als jullie beide dezelfde intentie hebben en het is niet de bedoeling dat je gevoelens voor elkaar krijgt.

Als je meer op zoek bent naar iets serieus, is casual dating niet voor jou. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een open relatie. Ben je op zoek naar iets weinig serieus waarbij je niet aan een persoon gebonden bent, maar wel regelmatig afspreekt, dan is casual dating iets voor jou.

Is casual dating iets voor jou? Ga dan op zoek naar een casual date op één van de bovengenoemde datingsites. Op de 5 bovenstaande datingsites vind je snel en gemakkelijk een casual date en ga je veel plezier beleven.

FAQs

What does casual dating mean on dating sites? ›

Generally speaking, casual dating describes: something more defined than “friends with benefits” or hookups. connections that involve some degree of emotional attachment. situations that lack relationship labels. attachments you pursue for fun, not commitment.

What are the rules of casual dating? ›

Casual Dating “Rules”
 • Establish what the relationship is from the get-go. ...
 • Be honest and upfront with your casual partner and yourself. ...
 • Be respectful of each other's boundaries. ...
 • Regularly check in with each other. ...
 • Communicate changes and be willing to re-examine the relationship as needed.
May 23, 2022

Which dating site is best for casual relationships? ›

Top 5 Hookup & Adult Dating Sites
 • Adult Friend Finder: Overall Best Hookup Site Online, Editor's Pick.
 • Eharmony: Highly Trusted Adult Dating Site To Meet New People.
 • Ashley Madison: Most Popular Free Chat Dating Site To Get Mingle.
 • Seeking: Recommended Dating App With Engaging Chat Rooms & Video Chat Options.
Dec 1, 2022

Can casual dating turn into a relationship? ›

It's absolutely possible—and not uncommon—for the relationship to become something more. Like all matters of the heart, starting a new relationship doesn't happen instantly. Thankfully, it's easier when you're already on close terms with the person occupying your thoughts.

Do you kiss in casual dating? ›

Don't Kiss and Tell

If honesty is the number one rule of casual dating, then rule number two is all about discretion. No one likes to hear about their competition, especially in the dating world. If you're dating more than one guy at a time, keep the details about your other relationships on the down low.

How long can a casual relationship last? ›

Some casual relationships can persist for months, because they suit both partners. But in general, data shows that these relationships can be as short as two weeks to as long as three or more months.

Can you say I love you in a casual relationship? ›

If the relationship seems casual or the other person is non-committal, the feelings likely aren't the same. But, if he or she seems deeply committed and devoted, it's a good sign saying ''I love you' will go well. Still, avoid expressing your love to someone you just met or only have been dating a few weeks.

What not to do in casual dating? ›

The 10 Rules Of Casual Dating Every Woman Should Know
 • Make sure everybody involved knows the score. ...
 • You still need respect. ...
 • Do what you damn well please. ...
 • Keep a few people in your mix. ...
 • No possessiveness, please. ...
 • Don't make future plans beyond a few days. ...
 • Focus on other stuff in your life. ...
 • Personal favors are a no-go.
Jan 4, 2019

What does casual dating mean to a guy? ›

Casual dating implies a relaxed and not serious relationship, where two people spend time together, sometimes going on dates and prioritizing physical intimacy.

Is casual dating serious? ›

Casual dating can sometimes lead to a serious relationship and can be one of the early stages of a relationship. But in other situations, people choose to keep things casual because they specifically don't want further emotional attachment with the other person.

What is the most honest dating site? ›

14 Best Dating Sites To Meet Someone Online For A Real Relationship in 2023
 • eharmony. Meaningful connections. ...
 • Match. Lasting relationships. ...
 • Zoosk. Those who love travel. ...
 • FriendFinder. Mix of casual and serious. ...
 • Bumble. Best for women. ...
 • Hinge. Best for quick, serious matches. ...
 • OkCupid. Best for progressive dating. ...
 • The League.
Jan 13, 2023

What does it mean when a guy wants to keep it casual? ›

Casual means just that — when it's convenient for the other person.” For whatever reason, this person isn't keen on jumping into a fully-fledged commitment, so they're likely looking for a relationship that focuses solely on physical chemistry.

What does a casual relationship consist of? ›

Casual dating or a casual relationship is a physical and emotional relationship between two people who may have casual sex or a near-sexual relationship without necessarily demanding or expecting the additional commitments of a more formal romantic relationship.

How often should you see someone you're casually dating? ›

How often should you see someone you're casually dating? It depends on how fond you are of them and how comfortable they make you feel. You can meet them once or twice a week. If you see them more than that, then this is when casual dating turns serious.

How do you not fall in love in a casual relationship? ›

Minimize calls and texts.

Keep your emotional distance by only sharing a few things about yourself. Only talk about your hookups or date plans. If you're casually dating, only text them once or twice a week. It's best to only text about sex or when you're going to hangout so you don't develop an emotional attachment.

How do you respond to a casual relationship? ›

It is important to be honest; after all, the casual relationship was founded on open, honest, upfront communication. Don't lie in an effort to spare their feelings, but do be kind and forthcoming. Decide if the two of you should be friends. Perhaps you both agree for a clean break and agree to end all communication.

How do you say I love you in a casual way? ›

Cute Ways to Say “I Love You”
 1. I'm crazy about you.
 2. You're my dream come true.
 3. You take my breath away.
 4. Since you've been around I smile a lot more than I used to.
 5. There is no one I'd rather steal blankets from.
 6. You're my partner in crime.
 7. You look great today and every day.
 8. I'm jealous of people who get to see you every day.
Feb 10, 2014

How do you talk in a casual relationship? ›

Here are 10 communication tips that work even in casual relationships, according to experts.
 1. Express Your Needs Up Front. ...
 2. Share Even Your Most Basic Expectations. ...
 3. Use "I" Statements. ...
 4. Ask The Right Kind Of Questions. ...
 5. Make A Habit Of Sharing What's On Your Mind. ...
 6. Be Proactive About Sex Talks. ...
 7. ...
Apr 11, 2018

Why do people want casual relationships? ›

For busy men, a casual relationship can be more convenient than a committed one. That's because there's no need to make time for the other person. If he's only seeing someone for sex, for example, he can easily fit her into his schedule without having to rearrange his life.

What should you avoid on a dating site? ›

When Connecting Online
 • Use different photos for your dating profile. ...
 • Avoid connecting with suspicious profiles. ...
 • Check out your potential date on social media. ...
 • Block and report suspicious users. ...
 • Wait to Share Personal Information. ...
 • Don't Respond to Requests for Financial Help. ...
 • Video chat before you meet up in person.

What should you not say on a dating site? ›

5 Things You Should Never Put on a Dating Profile
 • What You're *Not* Looking For. Including criteria for who shouldn't swipe left or message you is just a real Debbie Downer move. ...
 • Anything Too Generic. ...
 • Sarcasm About Being on 'The Apps' ...
 • Lies (or Even Exaggerations) ...
 • *No Information*
Aug 5, 2021

Which dating site is more serious? ›

What makes a dating site better for serious relationships than others? Dating sites that require a fee, like eharmony or Match.com, can be more conducive to serious relationships than free ones, according to Zrenchik.

What are the dangers of online dating? ›

Online internet dating has become a serious problem, with people exposing themselves to the risks of fraud scams, stalking and sexual abuse.
 • Online dating fraud. Scammers exploit people looking for romantic partners. ...
 • Stalking. ...
 • Sexual abuse.

Why do guys on dating apps ask for WhatsApp? ›

A common tactic of dating scammers is to ask you to talk on email, text or Whatsapp, in case the dating site or app gets wise to their scam.

What kind of info does a scammer need? ›

What they want are account numbers, passwords, Social Security numbers, and other confidential information that they can use to loot your checking account or run up bills on your credit cards. Identity thieves can take out loans or obtain credit cards and even driver's licenses in your name.

Is casual dating the same as friends with benefits? ›

What is the difference between a casual relationship and friends with benefits? A casual relationship is romantic yet non monogamous and can have sexual intercourse. A friends with benefits relationship has friendship at it's core as opposed to romance with sexual intercourse.

Whats the difference between casual and hookup? ›

"A causal relationship is a physical and emotional relationship without the commitment, labels, or demands of a committed relationship. A casual hookup is a sexual relationship that only exists for fulfilling sexual needs."

Does casual dating mean exclusive? ›

When you're casually dating, you should expect that your dates are also casually dating; it's just part of meeting new people. Exclusive dating means you're both not dating anybody else. Dating goes from casual to exclusive when, typically after a few dates, you both decide you'd like to see each other exclusively.

Videos

1. 🏆 Best Dating Sites for Men 💪 in 2022 – The 5 Top Sites
(OnlineForLove)
2. The Big Problem With Sex On A First Date & Why We're Afraid To Find The One
(Stephan Speaks)
3. Dating MODERN WOMEN: 3 Things To ALWAYS Remember
(Stephan Speaks for Men)
4. Dating in Turkey - What No One Tells you?!
(Turkishle)
5. The Beautiful Truth About Online Dating | Arum Kang & Dawoon Kang | TEDxUCDavisSF
(TEDx Talks)
6. ‘Women Won't Date Me Because They’re WOKE!’ - The HILARIOUS Rise of Conservative Dating Apps
(The Kavernacle)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 02/22/2023

Views: 6496

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.